Sustav s najvećom učinkovitošću

 

SUSTAV 3 U 1: GRIJANJE, HLAĐENJE I POTROŠNA TOPLA VODA

Daikin Altherma je kompaktni sustav za grijanje i potrošnu toplu vodu sa opcijom za hlađenje. Na temelju tehnologije dizalice topline, predstavlja fleksibilnu i ekonomičnu alternativu klasičnim sustavima za grijanje. Sve značajke energetske učinkovitosti koje ima Daikin Altherma čine je idealnim rješenjem za smanjenje utroška energije i emisije CO2.

Ovisno o modelu i uvjetima, dizalica topline Daikin Altherma daje oko 5 kWh upotrebljive topline za svaki kWh utrošene električne energije. To znači da je otprilike 4/5 potrebne topline besplatno! To je dobro ulaganje.

 

DIZALICA TOPLINE

Dizalica topline Daikin Altherma koristi obnovljivi izvor energije: uzima toplinu iz vanjskog zraka. U zatvorenom krugu koji sadrži radnu tvar, stvara se termodinamički ciklus uslijed isparivanja, kondenzacije, kompresije i ekspanzije. Ovo "podiže" toplinu iz niže u višu temperaturnu razliku. Preko izmjenjivača topline dobivena toplina prenesena je u vaš dom distribucijskim sustavom tople vode. To mogu biti podno grijanje, niskotemperaturni radijatori i/ili ventilokonvektorske jedinice. Za hlađenje sustav radi obrnutim načinom.

 

 

 

VISOKO UČINKOVITI SUSTAV

Daikin Altherma može vaš dom zagrijati do 5 puta učinkovitije nego klasični sustavi za grijanje koji se temelje na fosilnim gorivima ili električnoj energiji. Iskorištenjem topline iz vanjskog zraka, sustav troši znatno manje energije dok vi uživate u stabilnoj i ugodnoj razini topline. Osim toga, zahtjevi za održavanjem su minimalni što operativne troškove čini niskim. Zahvaljujući naprednoj tehnologiji kompresora, vaša je ušteda energije još veća.