Industrijsko i rezidencijalno grijanje, klimatizacija i ventilacija

 

 

Razvoj idejnih rješenja

Naši inžinjeri se redovno edukuju i prate najnovije trendove, te odgovorno razvijaju optimalna energetski efikasna rješenja, prateći standarde struke. Odgovoranim pristupom prema klijentima forsiramo i njihovu edukaciju o adekvatnom odnosu ulaganja i same eksploatacije. Idejna rješenja se usklađuju sa raspoloživim resursima vodeći pritom računa o interesu i potrebama klijenta, te o zaštiti okoline.

 

 

Projektovanje, izvođenje nadzora KGVH projekata

Inžinjerski tim posjeduje sve potrebne licence za razvoj projekata, izradu projektne dokumentacije, te licence za izvođenje nadzora nad projektima KGVH tehnike. Prateći razvoj novih tehnologija, kroz timski rad zajedno sa klijentima se izrađuju optimalni projekti, kao i projekti izvedenog stanja.

 

 

Nabava, isporuka i montaža KGVH opreme

Realizacija samih projekata je jednako značajna, kao i samo projektno rješenje. Zato su naši specijalizirani timovi montera prošli sve edukacije u vezi instalacije KGVH sistema kod renomiranih svjetskih i evropskih proizvođača opreme. Jedino ispravna instalacija sistema garantuje optimalnu i učinkovitu iskorištenost samog sistema. Naš akcenat smo posebno stavili na razvoj i šire korištenje toplotnih pumpi voda-voda i zrak-voda.

 

 

Održavanje KGVH sistema

Pravilno i redovno održavanje garantuje ispravno funkcionisanje sistema, te produžava vijek trajanja sofisticirane opreme. Garantujemo stručno rukovanje opremom, mašinama i automatikom KGVH sistema. Spremni smo da brzo i adekvatno otkolnimo sve eventualne kvarove i zastoje. Također nudimo i tehničku podršku našim klijentima.

 

 

Proizvodnja i isporuka toplotne energije

Također se bavimo proizvodnjom i isporukom toplotne energije krajnjim potrošačima. Investiranjem u savremenu opremu i energente nudimo optimalna rješenja grijanja, te neometanu isporuku toplotne energije.

 

 

Izgradnja vrelovoda, vrelovodnih ogranaka i priključaka

Imamo zavidno iskustvo u izgradnji vrelovoda, vrelovodnoh ogranaka i priključaka na distributivnu mrežu za toplotnu energiju, te cjevovodima. Redovno učestvujemo na javnim tenderima, te imamo mnogo referenci u izvođenju radova za javne i državne institucije.

 

 

Distribucija opreme

Zastupamo neke od renomiranih evropskih proizvođača opreme iz oblasti termotehnike od kojih izdvajamo Ferroli, Italy, čiji smo ekskluzivni zastupnik i serviser za industrijsku klimatizaciju za Bosnu i Hercegovinu, jer smatramo da imaju optimalan odnos kvaliteta i cijene, te da su kao takvi veoma konkurenti kako u Evropi, tako i u BiH. Oprema posjeduje sve vodeće evropske certifikate, od kojih izdvajamo Eurovent certifikat.