NAŠE PREDNOSTI:

  • Visoko učinkovit GG 20 (EN-GJL-200) kotao od lijevanog željeza na kruta goriva, prikladan za izgaranje na drva ili koks.
  • Rad na pelet nakon spajanja ploče plamenika i plamenika na pelet SUN P
  • Klasa 3 iskoristivosti prema EN 303-5.
  • Iskoristivost do 81% izgaranja drva, zahvaljujući velikoj površini razmjene sekcija od lijevanog željeza.
  • Velika komora za izgaranje, do 128 dm3, koja omogućava izgaranje velikih cjepanica.
  • Podesivi deflektor dimnih plinova na stražnjem odvodu.
  • Posuda za pepeo od nehrđajućeg čelika kojoj se može lako pristupiti sa prednje strane
  • Termostatski regulator isporučuje se kao standardna oprema.
  • Sigurnosni uređaj protiv pregrijavanja raspoloživ na zahtjev. .

 

 

  

LEGENDA:

a1 1” 1/2 CH protok
a2 1” 1/2 CH povrat
a3 Odvod kotla
a4 Dimnjak
a5 Termostatski regulator 3/4” spoj

 

 

 

 

DODATNI PRIBOR:

 

SIGURNOSNI VENTIL PROTIV PREGRIJAVANJA I SPIRALA

Instalacija ovog uređaja je obavezna prema EN 303-5 direktivi. Sastoji se od sigurnosnog ventila i spirale. Posljednja je u izmjenjivaču, adekvatno dimenzionirana za svaku veličinu modela, te će uranjati u vodu za grijanje kotla, preko odgovarajuće niše. Sigurnosni ventil detektira temperaturu kotla uz pomoć osjetnika sa dvostrukim senzorom. U slučaju da temperatura kotla dosegne 95°C, ventil ispušta višak topline, izmijenjen u sigurnosnoj spirali.

 

TERMOSTATSKI REGULATOR

Termostatski regulator je prikladan za rad na drva i koks. Temperature vode centralnog grijanja se održava u zadanoj točki uz pomoć automatskog podešavanja dovoda zraka za izgaranje putem jednostavnog ali efektnog mehaničkog sistema. Termostat će smanjiti dovod zraka kada se temperature poveća i otvoriti deflektor zraka kad temperatura padne, ponovno opskrbljujući plamen gorivom. Ovaj sistem optimizira kvalitetu sagorijevanja i toplinske izmjene, smanjujući čađu i potrošnju goriva.

 

KIT ZA PREINAKU NA PELET

 

GF N – SFL: RJEŠENJE SA JEDNIM VRATIMA

Moguće je urediti sve GF N ili SFL za instalaciju plamenika na pelet. Za ovu su svrhu izbušena vrata plamenika sa izolacijom raspoloživa kao opcija. Posebna su i različita za GF N ili SFL. Za GF N mijenjaju originalna gornja vrata za drva dok kod SFL mijenjaju donja vrata.

 

SFL: RJEŠENJE SA DUPLIM VRATIMA

Za SFL moguće je primijeniti REVERZIBILNU PREINAKU PELETA. Posebna vrata za pelet na šarkama na lijevoj strani kotla, bez pomicanja originalnih za drva, koja ostaju na šarkama na desnoj strani SFL. Zahvaljujući SISTEMU DUPLIH VRATA moguće je promijeniti vrstu goriva u samo nekoliko brzih radnji.