* Serija proizvoda

 

Unit Tip

UT-REC DP F Horizontalni

 

 

* Dodatni pribor

 

Monofazni regulator broja okretaja

Sigurnosni mikroprekidač

Brzina vrtnje CV3

Zaštitni krović

 

Izvedba

Uređaji dostupni u horizontalnoj izvedbi

POLOŽAJI

Ovisno o postavljenim kanalima može se odabrati između 3 mogućnosti položaja rekuperatora

Napomena: Za pravilan rad uređaj u grijanju prihvatljive su maksimalne temperature polaza do T=50°C Preporuča se jedan kondenzacijski kotao kao na slici. U slučaju da se priključuje jedan standardni kotao potrebno je ugraditi 3-puti ventil kojim sre može regulirati temperatura polaza

 

 

Napomena: Uređaj je osmišljen tako da pridodaje potrebni zrak, dakle garantira obnavljanje zraka u postojećem sistemu. Ne garantira hlađenje nego samo osvježavanje zraka (vidi primjer gore).

 

 

DIMENZIJE

 

* Tehničke karakteristike

 

■ OSNOVNA STRUKTURA: Izvedena od robusnih vučenih aluminijskih profila sa dvostrukim panelom od pocinčanog čeličnog lima, sa unutarnje strane također zaštićena te izolirano poliuretanom debljine 23 mm radi termičke i zvučne izolacije.

■ REKUPERATOR TOPLINE: Statičkog tipa od aluminija koji omogućuje rekuperaciju topline. Zagarantirana učinkovitost. Mali gubitak energije zbog kvalitetne izolacije

■ POSUDA ZA SKUPLJANJE KONDENZATA: od čeličnog lima koja je postavljena ispod rekuperatora za skupljanje kondenzata u periodu hlađenja .

■ ZRAČNI FILTER: izveden od valovitih filterskih ćelija klase G4 (eff. 90.1%), sa metalnom mrežomkoja se lako sklida

■ MOTOR VENTILATORA: direktno spojen sa 3 brzine i termičkom zaštitom i kondenzatorom, izbalansiranim ventilatorskim kolom te smanjene buke i vibracija.

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE: izveden od bakrene zavojnice za povećanje termičke izmjene. Mehanički ekspandirane bakrene cijevi i s aluminijskim lamelama. $-redni za hlađenje i grijanje. 

FERROLI nudi kompletnu seriju uređaja za rekuperaciju topline kako bi zadovolji sve potrebe instalacije.

 

UT REC

 

Dostupno u dvije verzije:

UT REC sa statičkim rekuperatorom topline sa izmjenjivačem od aluminija;

UT REC C sa statičkim rekuperatorom sa izmjenjivačem od slojeva papira: posebno prešan kruti samogasivi papir. Struktura se sastoji od para listova, između kojeg se nalazi valovita papiranta struktura koja je povezana sa njima kreirajući trokute za protok zraka (crtež sa strane). Papir propušta paru, omogućujuči povrat normalne i latentne topline. Na ovaj način je limitiran gubitak tlaka zraka kao i zbog velike površine izmjene postignute su vrijednosti veće od 55-60%.

 

 

 

 

UT REC R

 

Dostupan sa visokoučinkovitim  rotacionim rekuperatorom topline. Izrađen od aluminija sa higroskopskom površinom. Efikasnost izmjene je zagarantirana sa kvalitetom brtvljenja te time izoliraju dvije struje zraka. Rotor je napravljen od valovitih aluminijskih listova postavljenih jedan nasuprot drugom. Ovo čini saćastu strukturu u čijim kanalima se dvije struje zraka protiču u suprotnim smjerovima.

Površina je porozna, i omogućuje propuštanje pare i povrat normalne i latentne topline, istjeranog zraka, što daje vrijednosti povrata od 85-90% .

 

 

 

UT REC DP I DP F

 

Dostupni sa statičkim rekuperatorom topline od aluminija koji omogućuje povrat normalne topline. Ove jedinice omogućuju vanjsku instalaciju nakon primjene posebnog kućišta.

UT REC DP serija je kompaktnih dimenzija i dodatnog pribora koju uključuje 2-redni izmjenjivač samo za grijanje.

UT REC DP F serija dolazi u kompletu sa 4-rednim izmjenjivačem za hlađenje zraka koji dolazi iz rekuperatora. Zato je većih dimenzija od prethodne verzije i daje mogućnost manjih brzina kroz izmjenjivač.

 

NAPOMENA: Uređaji su dizajnirani za integraciju zraka u prostorijama i osiguravanje izmjene u sistemu.

 

 

REKUPERACIJA TOPLINE U ZIMSKOM MODU RADA

 

Grafikoni prikazuju promjene vrijednosti u skladu sa modom rada i tipom rekuperatora.

Grafikon A prikazuje učinkovitost povrata u skladu sa tipom izmjenjivača.

 

Uvjeti:

Vanjski zrak T=- 5°C 80% R.H.

Zrak u prostoriji T= 20°C 50% R.H.

maks. brzina

 

 

REKUPERACIJA TOPLINE U LJETNOM MODU RADA

Grafikon B prikazuje kako rotacioni izmjenjivač i papirni izmjenjivači mogu doprinjeti uštedi energije i u ljetnom modu rada i tako cijele godine.

 

Uvjeti:

Vanjski zrak T= 32°C 50% R.H.

Zrak u prostoriji T= 26°C 50% R.H.

maks. brzine.