* Linije proizvoda

 

Tip uređaja

TCT-H horizontalna jedinica

TCT-V vertikalna jedinica

 

Konfiguracija

2R       dvoredna

4R       4-redna

6R       6-redna

4-2R    4 cijevni sistem sa 4+2-reda 

6-2R    cijevni sistem sa 6+2-reda

 

 

* Dodatni pribor

 

Ulazna rešetka

Zaklopka ulaza zraka

Ulazni plenum za vertikalno izvođenje

Plenum sa 1 zaklopkom

Plenum sa 2 zaklopke

Izlazna zaklopka

 

 

DIMENZIJE

 

* Tehničke karakteristike

 

Stropni ugradbeni ventilokonvektori, u sukladnosti sa Machine Directive 89/392 EEC i amandmanima 91/368 EEC, 93/44 EEC, 93/68 EEC, Low-Voltage direktivama 72/23 EEC i Electromagnetic Compatibility direktivama EMC 89/36 EEC.

Priključak stropne ugradbene jedinice ventilokonvektora za obradu zraka prostorije u ljetnoj sezoni (petlja opskrbljena sa hladnom vodom) i zimi (petlja opskrbljena sa toplom vodom).

Ovi proizvodi su pogodni za unutrašnju instalaciju, vrlo kompaktni i izrađeni tako da se mogu prilagoditi različitim sistemima i zadovoljavati zahtjevima najzahtjevnijih dizajnera.

Pažljiv dizajn komponenti, profinjen stil i fleksibilnost proizvoda čini ga prikladnim za bilo koji tip instalacije u stambenim, komercijalnim ili industrijskim aplikacijama. Instalacija zahtjeva dovod električne energije i vode.

 

Konstrukcijske karakteristike

■ NOSIVA STRUKTURA: okvir jedinica je u UNI9006/1 antikorozivnoj 63 prešanoj aluminijskoj leguri profila, povezanoj sa tri spoja i prethodno napunjenom najlonu i sendvič panelima ormara, sa izloženom stranicom u bijelo-sivo obojenom čeliku i unutarnjoj strani u galvaniziranom čeliku; termička zaštita jedinice/zvučna izolacija je ostvarena preko ubrizgavanja poliuretana gustoće ne manje od 45 kg/m3.

■ ZRAČNI FILTER: jednostavno se izvadi sa strane, jednostavno se može regenerirati ispiranjem i ima klasu učinkovitosti G3.

■ IZMJENJIVAČ: izrađen od bakrenih cijevi sa rebrastim aluminijskim lamelama. Kompletno sa razdjelnicima za dovod/odvod vode. Spirala drži pregradu isporučenu za TCT jedinice je organizirano na kućno grijanje i/ili pumpe hlađenja: odjeljak je dizajniran za držanje dvije pumpe u horizontalnim i vertikalnim modelima. Pumpe za toplu vodu su 2-redne ili 4-redne dok za hlađenje mogu biti 4-redne ili 6-redne sa ohlađenom vodom. Izvođenje omogućava nakošenu ugradnju pumpe za hlađenje u vertikalnim modelima i horizontalnu ugradnju zavojnica za grijanje i vertikalnu ugradnju obje pumpe u horizontalnim modelima.

■ POSUDA ZA KONDENZAT: od nehrđajućeg čelika, kompletna sa priključcima.

■ MOTOR VENTILATORA: odjeljak ventiliranja dizajniran za ograničenje buke ventilatora koliko god je to moguće. Sklop motora ventilatora je izoliran od strukture sa prikladnim apsorberima vibracija baze i kompletiran sa neoprenskim spojem za vibracije. Instalirani centrifugalni ventilatori za dvostruki dovod sa lopaticama, balansiranim statički i dinamički. Instalirani centrifugalni ventilatori za dvostruki dovod sa lopaticama, balansiranim statički i dinamički. Spajanje motora ventilatora sa varijabilnim visinskim koloturom i V remenima za sve veličine. Pažljiv odabir je omogućio visoku dobivenu učinkovitost. Električni motori su 4-polni, vanjski ventilirani klase F izolirani sa IP55 zaštitom, fiksirani na specijalnim vodilicama omogućavajući podešavanje zategnutosti remena. Upotreba varijabilne visine pogona kolotura omogućava velik broj okretaja i time podešavanje tlaka zahtjevima sistema.