* Serija proizvoda

 

Tip

IR rashladnik

IW vodom hlađeni reverzibilni rashladnik

BR rashladnik otopine

BW vodom hlađeni reverzibilni rashladnik otopine

 

Dostupne verzije

VB Osnovna

VD Super grijanje

VR Totalni povrat topline

 

Dostupne verzije sa zvučnom izolacijom

VB Osnovna

AS Bešumna

 

 

* Dodatni pribor

 

Vanjski spremnik i pumpa potpuno izolirani spremnik, jednostruka ili dvostruka pumpa i sve potrebne komponente za spajanje

Opružni prigušnici protiv vibracija

Senzor protoka

Vodeni filter

Daljinsko upravljanje ponavlja funkciju kontrole sustava (max. 100 m)

Mjerač napona i frekvencije

Kompresor sa mekim zaletom

 

 

UPRAVLJAČKI UREĐAJ

Upravljački uređaj osmišljen je da osigura uštedu energije i poveća efikasnost.

Omogućuje napredne funkcije:

  • Dvije polazne točke
  • Ograničenje potrošnje
  • Integraciju u sustav grijanja

 

 

DIMENZIJE I MINIMALNI UGRADBENI PROSTOR

 

* VB Tehničke karakteristike

 

Nova linija proizvoda namijenjena je upravljanju i kontroli termoregulacije i ventilacije za potrebe velikih objekata za industrijsku i komercijalnu namjenu.

Kompaktna veličina i velika mogućnost konfiguriranja daje mogućnost dizajna sustava prema željama i potrebama kupaca.

Konstrukcija glavne jedinice omogućuje ravnomjeran raspored težine te jednostavno odrržavanje.

Prilikom proizvodnje ove linije proizvoda, posebna pozornost posvećena je izboru izmjenjivača topline kako bi se postigla veća efikasnost pod punim opterećenjem, maximalnim sezonskim oscilacijama korištenja (ESEER), smanjenju potrošnje energije i troškova održavanja.

Uređaji se mogu kombinirati sa rashladnicima tekućine (suhi rashladnici), kulama za hlađenje, geotermalnim izvorima ili za hlađenje vode (u raznim aplikacijama).

Svi uređaji su individualno testirani. Instalacija zahtjeva dovod električne energije i vode.

 

Hlađenje (IR)

■ KOMPRESOR: Dvoglavi tip, montiran na gumene prigušnike vibracija, sa varijabilnim kapacitetom od 25 do 100%.

■ IR FREONSKA INSTALACIJA sa presostatima za minimalni i maximalni tlak, PED sigurnosnim ventilima, filterom, indikatorom

tekućine/vlage, sa ventilom za isklop tekućine i ventilom za isklop kompresora, grijačima ulja kompresora elektroničkim ventilom za ekspanziju sa regulatorom koji se nalazi u električnom ormariću

■ IZMJENJIVAČ na strani instalacije: oplošni i cijevasti kondenzatori, smješteni u termički izolirani materijal kako bi se spriječila kondenzacija i izmjena topline sa okolinom, optimiziran za R134a sa užljebljenim cijevima, zaštićena diferencijalnim presostatima, Victaulic spojevima i grijača.

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE na strani rashladnog uređaja (toplinske pumpe) (IR): visokoučinkoviti oplošni i cijevasti kondenzatori, sa užljebljenim cijevima, sa diferencijalnim presostatima i Victaulic spojevima. Za IW verziju isporučuje se kompletno sa izolacijom.

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE na strani rashladnog uređaja (toplinske pumpe) (IW): visokoučinkoviti oplošni i cijevasti kondenzatori, sa užljebljenim cijevima, optimizirani za R134a, sa izolacijom kako bi se spriječila izmjena topline sa okolinom sa diferencijalnim presostatima i Victaulic spojevima.

■ ELEKTRIČNI ORMARIĆ: za upravljanje i kontrolu, sa glavnom sklopkom za isklop i mikroprocesorskim kontrolerom displejom i tipkovnicom za upravljanje te sekvenciometrom (standard)

 

 

* VD Tehničke karakteristike

 

Ovi proizvodi dolaze sa dodatnim izmjenjivačem topline kako bi se spriječio gubitak energije.

 

Super grijanje “IR VD”

U modu hlađenja omogućeno je hlađenje vode u standardnoj verziji, i istovremeno zadržavanje tople vode na temperaturi od 30 do 70°C. To je moguće instalacijom izmjenjivača topline pogonjenog rashladnim plinom između kompresora i zavojnica što omogućuje povrat topline od 15 do 20%.

 

Super grijanje “IP VD”

Kao i u prethodnoj verziji, ali primjenjeno na reverziblinoj jedinici. Omogućena je istovremena proizvodnja hladne i tople vode te sprečavanje gubitka topline