* Serija proizvoda

 

Tip

IR rashladnik

IW vodom hlađeni reverzibilni rashladnik

IP reverzibilna toplinska pumpa

BR rashladnik otopine

BW vodom hlađeni reverzibilni rashladnik otopine

BP reverzibilna toplinska pumpa otopine

 

Dostupne verzije

VB Osnovna

 

Dostupne verzije sa zvučnom izolacijom

VB Osnovna

AS Bešumna

AX Extra Bešumna

 

 

* Dodatni pribor

 

Elektroničkki ventil za ekspanziju

Pumpni moduli

  • 1 ili 2 pumpe na rashladnom uređaju
  • 1 ili 2 pumpe na strani sustava
  • standardne ili visokotlačne pumpe

Elektro grijači protiv smrzavanja na izmjenjivaču

Senzor protoka

Filter vode

Daljinsko upravljanje ponavlja funkciju kontrole sustava (max. 100 m)

Mjerač napona i frekvencije

Kompresor sa mekim zaletom

 

Vanjska instalacija

  • 2-puti ventil za kontrolu kondenzacije
  • 3-puti ventil za kontrolu kondenzacije

 

 

UPRAVLJAČKI UREĐAJ

Upravljački uređaj osmišljen je da osigura uštedu energije i poveća efikasnost.

 

Omogućuje napredne funkcije:

  • Dvostruka polazna točka
  • Integraciju u sustav grijanja

 

 

DIMENZIJE I MINIMALNI UGRADBENI PROSTOR

 

 

* VB Tehničke karakteristike

 

Industrijski rashladnici i toplinske pumpe prilagođeni su potrebama globalnog tržišta srednje velikih sustava za industrijsku i komercijalnu upotrebu. Kompaktna veličina i velika mogućnost konfiguriranja daje mogućnost dizajna sustava prema željama i potrebama kupaca.

Prilikom proizvodnje ove linije proizvoda, posebna pozornost posvećena je izboru izmjenjivača topline kako bi se postigla veća efikasnost pod punim opterećenjem, maximalnim sezonskim oscilacijama korištenja (ESEER), smanjenju potrošnje energije i troškova održavanja. Posebna pozornost pridana je prigušenju buke koju proizvode uređaji, kako bi se zadovoljili i uz dana u dan sve stroži propisi koji reguliraju zagađenje zvukom.

Tako su dostupne verzije sa zvučnom izolacijom Osnovna, Bešumna, koja se sastoji od zvučne zaštite kompresora i extra Bešumna, koja još više smanjuje nivo buke korištenjem materijala za absorpciju zvuka.

Proizvode je moguće opremiti raznim dodatnim priborom. Moguće je opremanje sa 1 ili 2 standardne pumpe ili sa maximalno 4 visokotlačne: 2 na ulazu u sustav i 2 na izlazu Kontrolna jedinica može upravljati raznim sustavima za kontrolu kondenzacije, omogućujući kontrolu dvostranih i trostranih modularnih ventila (nalaze se u dodatnom priboru) ili kontrolu pumpe ispod invertera. Uređaji se mogu kombinirati sa rashladnicima tekućine (suhi rashladnici), kulama za hlađenje, geotermalnim izvorima ili za hlađenje vode (u raznim aplikacijama).

Svi uređaji su individualno testirani. Instalacija zahtjeva dovod električne energije i vode.

 

Hlađenje (IR)

■ KOMPRESOR: Scroll tip, montiran na gumene antivibracijske podloške, opremljen presostatima niskog i visokog tlaka

■ IR FREONSKA INSTALACIJA indikator tekućine/vlage, termostatski ventil za ekspanziju, sigurnosni ventil za plin i filter.

■ IP FREONSKA INSTALACIJA sa nepovratnim ventilima i 4-putim ventilom.

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE na strani instalacije: zalemljen pločasti tip izmjenjivača od nehrđajućeg čelika (AISI 316), sa termičkom izolacijom, grijačem te diferencijalnim presostatima.

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE na strani rashladnog uređaja (toplinske pumpe) (IR): zalemljen pločasti tip izmjenjivača od nehrđajućeg čelika (AISI 316)

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE na strani rashladnog uređaja (toplinske pumpe): (IW): zalemljen pločasti tip izmjenjivača od nehrđajućeg čelika (AISI 316), sa termičkom izolacijom

■ IZMJENJIVAČ TOPLINE na strani rashladnog uređaja (toplinske pumpe) (IP): zalemljen pločasti tip izmjenjivača od nehrđajućeg čelika (AISI 316), sa termičkom izolacijom, grijačem te diferencijalnim presostatima.

■ ELEKTRIČNI ORMARIĆ: za upravljanje i kontrolu, sa glavnom sklopkom za isklop i mikroprocesorskim kontrolerom displejom i tipkovnicom za upravljanje te sekvenciometrom (standard)